В Україні відчутно подорожчала електроенергія і споживачів турбує питання, що ж буде з рештою тарифів, зокрема на опалення.

Чи загрожує українцям перерахунок цін на централізоване опалення до майбутньої зими, розповів начальник управління житлово-комунального господарства Миколаївської обласної військової адміністрації Євген Гладков під час пресбрифінгу.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Через різницю в тарифах теплогенеруючі підприємства працюють у збиток і накопичили великі борги за природний газ. Однак це не спричинить підвищення цін на тепло для населення.

Наступного опалювального сезону тарифи залишаться стабільними.

Популярні новини зараз
Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки Новий порядок мобілізації: багатьох чоловіків перестануть "бусифікувати" ТЦК Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

"Хочу зазначити, що питання перегляду тарифів для населення поки що не розглядається. Ми впевнені, що тарифи збережуться і наступного опалювального сезону", - заявив чиновник.

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube
Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

Місцева влада очікує, що держава знайде спосіб фінансово підтримати підприємства, які накопичили борги через стримування тарифів для побутових споживачів.

"Сподіваємося, що держава знайде механізми для розрахунку з підприємствами, особливо у сфері централізованого теплопостачання, де заборгованість за газ відповідає заборгованості через різницю в тарифах", - додав Євген Гладков.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо немає грошей на комуналку: незаможним пропонують реальну допомогу.

Також наш портал інформував, готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки.

Крім того, ми писали, комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%.