"Немає світла – немає мобільного зв'язку. Через 1,5 години після відключення світла зв'язок зникає. Ось і все ваше покращення, а у ваших конкурентів працює", – звертається Микола до мобільного оператора "Київстар". Чому так відбувається? Представники компанії намагалися докладно пояснити.

За словами мобільного оператора, надійна робота базових станцій залежить від стабільного електропостачання, а у разі аварійних ситуацій вони оснащені акумуляторами та генераторами, які забезпечують роботу на кілька годин в автономному режимі.

Звернення до "Київстар" / фото: скриншот Facebook
Звернення до "Київстар" / фото: скриншот Facebook

Звернення до "Київстар" / фото: скриншот Facebook
Звернення до "Київстар" / фото: скриншот Facebook

Проблеми з мобільним зв'язком можуть виникати, коли базові станції не отримують електрику або зазнають пошкоджень під час аварій.

Популярні новини зараз
Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось
Показати ще

Особливо це стосується тих місць, де базові станції встановлені на дахах будівель або на освітлювальних опорах – вони не завжди можуть бути підключені до генераторів.

магазин Київстар
магазин Київстар

"Київстар" уточнює, що для забезпечення критично важливих послуг, таких як голосові дзвінки та SMS, використовуються спеціалізовані генератори. Однак для повноцінної роботи мобільного інтернету та інших послуг потрібне стабільне електропостачання.

У разі відключення зв'язку або відсутності сигналу мережі "Київстар" рекомендує тимчасово обмежити використання послуг, що споживають багато ресурсів мережі, і, якщо це можливо, перейти на іншого оператора, у якого зараз працює зв'язок.

Нагадаємо, Ви їсте, а гроші з рахунку вже "тікають": клієнтам "Київстар" примусово підключають послуги

Раніше ми писали про те, що V odafone розповів, як отримати безкоштовний інтернет для планшета, ноутбука та навіть магнітоли

Крім того, Знай.ua повідомляв, як обміняти мобільні гроші на реальні: інструкція для абонентів усіх мобільних операторів