Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці пояснило, кому може бути видана грошова допомога для вирішення різних побутових проблем, і чи є ця допомога обов'язковою.

Закон визначає, що право на таку допомогу мають державні службовці, посадовці урядових органів, працівники місцевого самоврядування, обслуговуючі працівники, військовослужбовці, працівники культури, освіти, науки та медицини.

гроші
гроші

Виплата грошової допомоги для цих осіб передбачена рішенням Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268. На відміну від іншої допомоги, такої як лікування, ця допомога не є обов'язковою.

Рішення про її надання приймає керівник організації, де працює людина. Він враховує обставини, які описані у заяві працівника. Конкретні умови для надання такої допомоги в законі не визначені, але вони можуть бути вказані в колективному договорі.

Отримання фінансової допомоги
Отримання фінансової допомоги

Популярні новини зараз
В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам
Показати ще

Керівник сам вирішує, чи відповідають причини заявника критеріям для отримання допомоги. Ця допомога надається лише за заявою працівника, на підставі власного рішення керівника. Вона не включається до заробітної плати, але виплачується за рахунок фонду оплати праці установи.

Нагадаємо, українцям роздадуть шалені гроші: хто може отримати

Раніше ми писали про те, що допомога при народженні другої дитини: що потрібно знати

Вам буде цікаво дізнатися біженці отримують більше, ніж українці заробляють на батьківщині