В Україні продовжуються графіки відключень світла, через які всі ми повернулися до еко-флоу, ліхтариків та генераторів.

Щодо останніх і зараз піде мова. Звичайно, багато хто закупився цим товаром ще взимку сезон 2022/23. Олнако, залишилися і ті, хто витримав той час без нього, але замислюється про покупку зараз. Скільки ж коштують генератори зараз, у розпал відключень.

Чоловік стоїть біля генератора
Чоловік стоїть біля генератора

Найпопулярніші моделі – бензинові на 2,5-3 кВт – коштують від 7000 грн, але за такою ціною пропонують лише акційні моделі. Найбільше пропозицій у ціновій категорії 10-15 тис. грн., тобто в середньому ціни залишилися на рівні осені-2023, коли масових відключень світла не було.

Як показав моніторинг, найдешевші моделі бензинових генераторів (0,6-1,2 кВт) у 2024 році можна знайти від 5200 грн (а за знижками та по 4600 грн). Однак слід враховувати, що такі пристрої дозволять підключити хіба що зарядки для ноутбука та інших гаджетів та освітлення.

Популярні новини зараз
Світла немає, а вуличні ліхтарі сяють навіть вдень - столична влада пояснила причину Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Крім того, варто враховувати, що у всіх "бюджетних" моделях встановлено ручний стартер. Тобто. генератор щоразу доведеться заводити вручну. Варіанти з електричним пуском (кнопкою або ключем) стартують від 9000 грн, а з автоматичним (коли генератор сам заводиться при відключенні світла) – від 13 тис. грн.

Дизельні генератори зазвичай дорожчі. Ціни на них стартують від 24 тис. грн. За таку вартість пропонують потужність 2-3 квт.

Нагадаємо про погодинні відключення електроенергії: як дізнатися коли на вашу адресу з'явиться світло.

Раніше ми повідомляли про відключення світла в Україні: скільки доведеться жити із графіками.