В сучасних умовах все більше послуг переходять в електронний формат, і система охорони здоров'я України не є винятком. Проте не всі пацієнти мають доступ до мобільних телефонів або бажають використовувати їх для отримання електронних рецептів. Національна служба здоров'я України пояснила, як можна отримати електронний рецепт на «Доступні ліки» навіть за відсутності телефона.

Коли лікар виписує електронний рецепт на «Доступні ліки», пацієнт має право попросити його роздрукувати рецепт у вигляді інформаційної пам’ятки.

Ліки в аптеці / фото
Ліки в аптеці / фото

Така пам’ятка містить всю необхідну інформацію для отримання ліків у аптеці, зокрема:

  • Номер рецепту: Унікальний номер, за яким можна отримати ліки.
  • Код підтвердження: Якщо пацієнт має декларацію з номером телефону, код прийде в СМС. Якщо без телефона, то код роздруковується на пам’ятці.
  • Інформація про виписані ліки: Назва та дозування призначених препаратів.
  • Інформація про спосіб застосування: Як і коли приймати ліки.

Пацієнти з роздрукованою пам’яткою можуть звернутися до будь-якої аптеки, що бере участь у програмі «Доступні ліки». Аптека зчитує інформацію з пам’ятки і видає ліки згідно з рецептом.

Популярні новини зараз
Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Якщо не хочете залишитись без грошей: "Ощадбанк" попередив власників платіжних карток Графіки відключення електроенергії на 25 червня Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше
Показати ще

На тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій лікарі можуть виписувати як електронні, так і паперові рецепти. Обидва варіанти є дійсними і приймаються в аптеках.

Нагадаємо, В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям

Раніше ми розповідали, що Деяким українцям готують компенсації: з землею доведеться попрощатися

Також, Пенсіонери можуть запросто втратити виплату: цього багато хто не знав