Через порушення українських енергетичних об'єктів виникла потреба підвищення тарифів на електроенергію. Проте щоб мінімізувати негативні наслідки для населення, було прийнято рішення про коригування програми житлових субсидій.

Міністерство соціальної політики звертає увагу на те, що програма житлових субсидій продовжує свою дію. Навіть за умов війни держава продовжує надавати фінансову підтримку тим, хто перебуває у скрутній ситуації.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Через підвищення тарифів на електроенергію розміри житлової субсидії та пільг на комунальні послуги для всіх домогосподарств, які мають на них право, будуть скориговані. Перерахунок буде здійснено автоматично Пенсійним фондом, і додатково звертатися за цим не потрібно.

Важливо, що субсидія надається у разі, якщо сім'я платить за комунальні послуги більше ніж обов'язковий платіж. Розміри обов'язкового платежу залишаються без змін. Таким чином, Ви оплачуватимете ту саму кількість, що й до збільшення тарифів, а різницю компенсує держава.

Популярні новини зараз
Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати Світла немає, а вуличні ліхтарі сяють навіть вдень - столична влада пояснила причину Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

На сьогоднішній день близько 1,8 мільйона домогосподарств одержують житлові субсидії, а ще 1,3 мільйона отримують пільги на комунальні послуги. Програма допомоги залишається активною, і ті, кому це необхідно, можуть звернутися за підтримкою.

Як оформити житлову субсидію чи пільги, можна дізнатися за посиланнями, вказаними у джерелі.

Нагадаємо, отримайте від 2 000 до 7 000 грн, але треба мати козу: селянам нададуть необхідну допомогу

Раніше ми писали про те, що знижені зарплати урізають пенсії українців: це триває вже 7 років.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що на сім'ю 54 тисячі: українці мають право отримати британську допомогу, як подати заявку