Продаж майна можна довірити іншій особі, яка перебуває в Україні, за допомогою оформлення довіреності. Цей документ може бути посвідчений як у консульській установі України за кордоном, так і у нотаріуса іноземної держави.

Юрист Наталія Назарко з АО "Місечко та Партнери" розповіла, як продати нерухомість дистанційно.

Консульська установа України: Довіреність, видана в консульстві, оформлюється згідно з українським законодавством і не потребує додаткової легалізації. Вона має бути складена українською мовою та внесена до державного реєстру довіреностей.

Нотаріус
Нотаріус

Іноземний нотаріус: Якщо довіреність оформлюється нотаріусом іноземної держави, вона повинна відповідати законодавству тієї держави. Така довіреність потребує перекладу на українську мову та легалізації, зокрема, шляхом проставлення апостилю.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Ось можливий порядок дій для продажу квартири на відстані:

  • Запишіться на прийом до консульства України для посвідчення довіреності на право розпорядження нерухомим майном в Україні.
  • Після посвідчення довіреності в консульстві або у нотаріуса іноземної держави, надішліть її повіреному в Україну.
  • Повірений повинен внести довіреність до державного реєстру довіреностей в Україні.
  • Повірений на підставі довіреності має право протягом двох місяців укласти договір про відчуження майна.

Продаж нерухомості в Україні, перебуваючи за кордоном, є цілком можливим і досить простим процесом за умови правильно оформленої довіреності. Це дозволяє уникнути необхідності особистої присутності в Україні, забезпечуючи зручність та ефективність операцій з нерухомістю.

Нагадаємо, Звільнення через мобілізацію: як зберегти робоче місце

Раніше ми повідомляли: "Сплачуєш раз на три місяці, і так безкінечно": у ТЦК розповіли про штрафи для ухилянтів

Також, Українцям підказали, як підготуватись до ВЛК, щоб лікарі не пропустили ваші захворювання