Колекціонери можуть заплатити чималу суму за нову монету номіналом 5 гривень. Як виглядає монета і в чому її особливість показали на спеціалізованому ресурсі violity.

Зазвичай нумізмати активно полюють на старіші українські монети, що карбувалися у 90-ті чи на початку 2000-х років. Більш рідко виникає інтерес до нових монет, але все ж таки випадки бувають.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, на онлайн-аукціон виставили нову монету номіналом 5 гривень, яку випустили у 2024 році. Лот одразу ж зацікавив покупців.

Нумізмати зробили 13 ставок й вартість монети злетіла до 3000 гривень. При цьому до кінця торгів цінник може піднятися ще вище.

Популярні новини зараз
Не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури
Показати ще

Рідкісна монета. Фото: violity
Рідкісна монета. Фото: violity

Цінність цієї монети полягає у її рідкісній особливості. При карбуванні було допущено помилку, через яку одна зі сторін монети виявилася перевернутою на 180 градусів. Подібний екземпляр є бажаним поповненням у колекції для людей, які цікавляться нумізматикою.

Рідкісна монета. Фото: violity
Рідкісна монета. Фото: violity

Варто зазначити, що і будь-які інші монети з подібним браком цілком реально продати, особливо якщо копійка збереглася в хорошому стані. Головне бути уважним і не проґавити шанс отримати легкі гроші.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, будете "купатися" в грошах: за які 1-гривневі монети щедро заплатять колекціонери.

Також наш портал інформував, за ці монети нумізмати віддадуть десятки тисяч: що шукати у скарбничці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ця монета – безцінна знахідка: за 2 копійки колекціонери можуть дати понад 20 тисяч гривень.