З 2025 року вихід на пенсію для українців стане складнішим. Не всі зможуть вийти на пенсію в 60 років через підвищення вимог. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Наприклад, у 2023 році для виходу на пенсію в 60 років потрібно було мати 30 років страхового стажу. З 2024 року ця вимога збільшиться до 31 року, а з 2025 року - до 32 років.

Багато українців вже у 2024 році матимуть труднощі з виконанням цих вимог, а подальше посилення правил ще більше ускладнить ситуацію.

пенсіонери, фото: Уніан
пенсіонери, фото: Уніан

Люди часто починають працювати з раннього віку і можуть набрати 35-40 років загального стажу. Але для пенсії важливий саме страховий стаж - час, протягом якого за працівника сплачувалися страхові внески.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Якщо людина працювала неофіційно, без офіційного оформлення, і за неї не сплачували внески, то вона не матиме страхового стажу і не зможе отримати пенсію.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Якщо до 65 років у людини буде менше 15 років страхового стажу, вона не зможе отримати пенсію. Замість цього їй нададуть тимчасову соціальну допомогу, яка не перевищує прожитковий мінімум і потребує підтвердження кожні пів року.

Крім того, Знай.ua повідомляв, ще одна категорія українців може отримати пільгу: кому пощастить платити менше за квартиру

Також наш портал інформував, українцям анонсували перерахунок субсидій: сума допомоги може збільшитись

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що шахраї нахабно обкрадають українців під час війни: як не стати жертвою аферистів