Українці отримали нові роз'яснення від Кабінету Міністрів щодо можливості звернення до лікарів без направлення. Як виявилося, для отримання консультації у низки спеціалістів більше не потрібне електронне направлення.

Кабмін повідомив, що українці можуть звернутися до певних лікарів безкоштовно та без направлення, якщо їх візит покриває програма медичних гарантій. Для цього потрібно відвідати медичний заклад, який має договір з Національною службою здоров'я на пакет "Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах".

фото Getty Images
Лікарня доктора пацієнти щеплення

Ось список лікарів, до яких можна звернутися без направлення:

  • Акушер-гінеколог. Жінки можуть звернутися до акушер-гінеколога для регулярних оглядів, консультацій щодо вагітності та інших жіночих питань.
  • Психіатр. Якщо у вас виникають проблеми з психічним здоров'ям, ви можете отримати консультацію психіатра без направлення.
  • Психолог. Для психологічної підтримки та консультацій також не потрібно мати направлення.
  • Нарколог. Люди, які мають проблеми з наркотичними речовинами, можуть звернутися одразу до нарколога для отримання допомоги.
  • Фтизіатр. Якщо є підозри на туберкульоз або необхідність його лікування, ви можете звернутися до фтизіатра.
  • Педіатр. Батьки можуть привести своїх дітей на прийом до педіатра без необхідності отримувати направлення.
  • Лікар для хронічно хворих. Пацієнти з хронічними захворюваннями можуть звертатися до лікаря, який здійснює їх постійний медичний нагляд.

Також можна зателефонувати за номером 16-77 або безпосередньо до лікарні, щоб запитати про наявність необхідного лікаря-спеціаліста.

Популярні новини зараз
Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня
Показати ще

Програма медичних гарантій спрямована на забезпечення доступу до якісних медичних послуг для всіх громадян. Вона дозволяє пацієнтам отримувати необхідну допомогу без зайвих бюрократичних перепон.

Нагадаємо, ВЛК за новими правилами: що змінилося для військовозобов’язаних українців з червня

Раніше ми розповідалии, що Вагітні українки можуть розраховувати на допомогу: які документи треба зібрати

Також, Українцям загрожує небезпечна інфекція: медики розповіли, як захиститись