Після подорожчання електричної енергії на українців можуть чекати нові тарифні "сюрпризи". Про це розповів перший заступник голови комітету Верховної ради з питань енергетики та комунальних послуг Олексій Кучеренко в інтерв'ю виданню "Уніан".

Після підвищення тарифів на світло в Україні можуть "привести до собівартості" інші комунальні послуги.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Олексій Кучеренко зазначив, що мораторій поки що захищає населення від зростання тарифів на тепло, газ та гарячу воду, проте він не поширюється на непобутових споживачів. Тому не виключається подорожчання у найближчому майбутньому.

"Не виключене підвищення тарифу на розподіл газу. Й можуть бути якісь зміни, на жаль, в тарифі на тепло, яке й так для тих, хто користується центральним опаленням, є дуже болючим", - вважає нардеп.

Популярні новини зараз
Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Народний обранець додав, що уряду буде важко підвищити тарифи без підтримки Верховної Ради, а парламентарі навряд чи на це підуть. Кучеренко припустив, що якщо зростання тарифів таки погодять, то насамперед для населення може подорожчати вода – на 25-30%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.

Також наш портал інформував, одразу дві проблеми на вашу голову: за що газовики можуть перекрити вентиль та вліпити безбожний штраф.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати.