У 2024 році українці можуть отримати грошову допомогу від уряду, щоб навчитися на нову професію. Це означає, що вони можуть отримати спеціальні ваучери на суму 30 тисяч гривень, щоб оплатити навчання.
Ця можливість доступна для більш ніж 120 різних професій у таких галузях, як ІТ, будівництво, транспорт, освіта, медицина, сільське господарство та соціальне обслуговування.

Навчання, фото: Координаційний центр з надання правової допомоги
Навчання, фото: Координаційний центр з надання правової допомоги

Людина може самостійно вибрати професію та місце навчання в межах України, а також форму навчання (денну, заочну або дистанційну). Ці ваучери можна використовувати для безкоштовного навчання у відповідних навчальних закладах або на роботодавців, відповідно до списку професій і спеціальностей, затвердженого Міністерством економіки.

У 2024 році сума ваучера становить близько 30 тисяч гривень. Якщо вартість навчання виявиться вищою, залишкову суму повинні доплатити або роботодавець, або сама людина.

Студенти. Фото: Youtube
Студенти. Фото: Youtube

Отримати такі ваучери можуть певні категорії громадян, включаючи людей старше 45 років, ветеранів, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та тих, хто постраждав через військові події.

Популярні новини зараз
Світла немає, а вуличні ліхтарі сяють навіть вдень - столична влада пояснила причину Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми
Показати ще

Для цього потрібно вибрати професію, подати заявку на сайті Держслужби зайнятості або особисто у будь-який центр зайнятості разом з необхідними документами. Після отримання ваучера, упродовж 90 днів потрібно укласти договір про навчання з освітнім закладом.

Нагадаємо, виші перестали "заносити": як студенту в Україні отримати довідку для ТЦК

Раніше ми писали про те, що відпочити не вдасться: в українських студентів хочуть відібрати літні канікули

Вам буде цікаво дізнатися навчальний рік для школярів хочуть змінити: МОН пропонує радикальні заходи