Після нещодавнього підвищення тарифів на електроенергію слід очікувати на нові "сюрпризи" від уряду у вигляді подорожчання інших комунальних послуг.

Про це попередив Ярослав Железняк, перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики під час одного з інтерв'ю.

Опалення / фото: Freepik
Опалення / фото: Freepik

За словами Железняка, наступною у черзі підвищення цін може стати послуга опалення.

"Я думаю, не тільки з електроенергії нам потрібно очікувати таких "сюрпризів" від уряду. Тепло як мінімум. Я думаю, це наступне", - заявив він.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Під час розмови Железняк нагадав, що на початку повномасштабної війни парламент запроваджував мораторій на підвищення комунальних тарифів шляхом ухвалення відповідного закону. Втім, на його думку, оскільки електроенергія прямо не згадувалась у тексті закону, підвищення її вартості порушенням мораторію не є.

Тарифи на опалення / фото: Freepik
Тарифи на опалення / фото: Freepik

4 червня парламент частково скасував цей мораторій. Щоправда, не для побутових споживачів, а для промисловості. Це було прописано в одній із поправок до закону.

Отже, чинний мораторій на підвищення житлово-комунальних тарифів для населення вже частково скасовано у частині промислових споживачів. А це створює передумови для подальших рішень щодо перегляду вартості комунальних послуг та пересічних громадян згодом.

Нагадаємо, тепер ще вода та опалення: українців можуть чекати неприємні сюрпризи у платіжках

Як повідомляв "Знай.uа", як заощадити гроші з новим тарифом на світ: енергетики дали кілька порад

Знай.ua писав, через нові тарифи на світ доведеться жорстко економити: квартиру не купити і не зняти