З настанням спекотної погоди активно зростає споживання електроенергії, проте українцям необхідно перейти у режим максимальної економії. Як це зробити, не обмежуючи комфорту, розповіли в компанії YASNO.

Фахівці роздали кілька порад на літо, які допоможуть зменшити споживання електроенергії. Це піде на користь енергосистемі, що постраждала від атак, а також дозволить менше платити за світло.

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

У YASNO підкреслюють, що знизити споживання цілком реально таким чином, що це ніяк не вплине на комфорт споживача.

Яких правил потрібно дотримуватись

LED-лампи споживають у 10 разів менше електроенергії, тому про старі лампи розжарювання краще забути. Також рекомендується віддавати перевагу настільним лампам або торшерам, які також допоможуть споживати менше кіловат.

Популярні новини зараз
На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити "Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК
Показати ще

Електричні лампи, фото media.defense.gov
Електричні лампи, фото media.defense.gov

Якщо в будинку встановлено бойлер, то влітку не варто встановлювати максимальну температуру нагрівання. Також не варто щоразу вимикати бойлер, оскільки на підтримку температури йде менше електроенергії, ніж на нагрівання з нуля.

Також можна легко посилити ефективність кондиціонера. По-перше, закривати двері та вікна, а також налаштувати таймер на автоматичне увімкнення/вимкнення. Також у нічний час варто використовувати економічний режим "Sleep".

Кондиціонер, фото Знай.ua
Кондиціонер, фото Знай.ua

Зменшити нагрів приміщення можна заклеївши вікна спеціальною плівкою або встановити жалюзі. Крім того, важливе регулярне вологе прибирання. Це дозволить рідше вдаватися до використання кондиціонера.

Раніше портал Знай повідомляв, сплатіть електроенергію не тільки собі: у YASNO нагадали українцям про важливе.

Також наш портал інформував, українцям радять радіти тарифу в 4,32 грн/кВт*год: могло бути набагато гірше.

Крім того, ми писали, заготовляємо дрова? На скільки подорожчає електроопалення через новий тариф на світло.