В Києві тривалість відключень електроенергії у два-три рази вища, ніж в інших регіонах України. Ця проблема виникла через специфіку критичної інфраструктури столиці, яка забезпечує енергетичні потреби не лише киян, а й усієї країни.

Про це розповів директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко в ефірі телеканалу КИЇВ24.

"Це київська енергетична аномалія", – зазначив Омельченко. "Методика, яка зараз затверджена в наказах Міненерго, не враховує величезну критичну інфраструктуру, що працює в Києві на всю країну. В результаті цього, коли в інших регіонах відключення тривають по дві години, у Києві це може бути по 8-10 годин."

Ця ситуація створює суттєві незручності для мешканців столиці, які змушені стикатися з тривалими перервами в електропостачанні.

Скрін, відео YouTube відключення світла
Скрін, відео YouTube відключення світла

Популярні новини зараз
Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

На тлі цієї проблеми уряд намагається виправити ситуацію. Нещодавно було прийнято постанову, яка має врегулювати нерівномірність відключень електроенергії в різних регіонах. Нова постанова почне діяти з 24 червня і покликана забезпечити більш справедливий розподіл енергетичних ресурсів.

"Я думаю, що все ж таки буде досягнута справедливість, тому що дискримінація киян в цих умовах дуже неправильна – підкреслив експерт, - Ми ж бачимо, що Київ на сьогодні єдине місто, де вчора ми стояли на межі відключення критичної інфраструктури. Це абсолютно дикість".

Нагадаємо, Українцям радять радіти тарифу у 4,32 грн/кВт*год: могло бути набагато гірше

Раніше ми повідомляли: Поки кияни страждають без світла, власник Дарницької ТЕЦ Анатолій Шкрібляк розважається на концерті Тейлор Свіфт

Також, Заготовляємо дрова? На скільки подорожчає електроопалення через новий тариф на світло