Люди, яким відмовлено у призначенні субсидії на оплату комунальних послуг через прострочену заборгованість понад три місяці, мають кілька шляхів вирішення цієї проблеми.

Насамперед це стосується тих, у кого борг є більшим, ніж 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Вам слід отримати документальне підтвердження сплати заборгованості або укласти договір про реструктуризацію заборгованості із комунальними службами.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

коли пенсіонери отримають першу субсидію грошима
коли пенсіонери отримають першу субсидію грошима

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Якщо споживач не визнає існування заборгованості, може оскаржити її у судовому порядку.

Варто зазначити, що якщо питання із заборгованістю буде врегульовано протягом двох місяців з початку сезону, то субсидію можна буде призначити з 1 травня 2024 року.

Це важливе положення, визначене Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України.

Субсидії, ukrainianwall
Субсидії, ukrainianwall

А ми нагадуємо, що слід звертатися до підприємств, які надають комунальні послуги, щоб вирішити питання, пов'язані із причинами виникнення та погашення заборгованості.

Ці організації можуть надати всю потрібну інформацію про причини заборгованості, а також допомогти розробити план погашення заборгованості або реструктуризації.

Також ми розповідали про те, що пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає

Раніше Знай.ua повідомляв, що у українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави

Читайте також: ПФУ попередив одержувачів субсидій про обов'язкову процедуру: є лише 30 днів