Міністерство аграрної політики та продовольства повідомило учасників аграрного ринку про те, що бронювання для працівників агросектору, яке було актуальне на 7 травня, автоматично продовжується на один місяць.

Інформацією про це поділився Тарас Висоцький, який виконує обов'язки міністра агрополітики, у чаті "АгроАсоціації".

Це рішення ґрунтується на постанові Кабінету Міністрів №516 від 7 травня 2024 року. Згідно з цією постановою, всі бронювання, які були дійсними на 7 травня, автоматично продовжуються на один місяць.

Поле, сільське господарство / фото: Pixabay
Поле, сільське господарство / фото: Pixabay

Наприклад, якщо термін бронювання спливав до 10 червня 2024 року, то тепер він продовжується до 10 липня 2024 року.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Висоцький також звернувся до аграрних асоціацій з проханням інформувати суб'єктів господарювання про дане продовження відповідно до чинної постанови уряду.

Тепер аграріям не потрібно буде витрачати час та сили на оновлення документів чи переговори з роботодавцями щодо термінів продовження.

Раніше Мінагрополітики визначило порядок бронювання співробітників у галузі сільського господарства. З порядком та правилами можна ознайомитись в інфографіці.

Бронювання військовозобов'язаних / фото: Мінагрополітики
Бронювання військовозобов'язаних / фото: Мінагрополітики

Читайте також: отримають залізну броню: яких фахівців держава захистить від мобілізації

Раніше ми писали про те, що Гетьманців остаточно вибив українців пропозицією щодо бронювання від мобілізації: голодні ігри українською

Крім того, Знай.ua повідомляв, чи воюєш, чи працюєш на державу: скільки доведеться заплатити за відстрочку від мобілізації