Платіжка збільшиться на 20%: українцям приготували новий удар по гаманцях

Жінка оплачує комуналку
Жінка оплачує комуналку

Ще одна із комунальних платіжок українців збільшиться одразу на 20%. Нові розцінки на послуги мають набути чинності вже з 5 червня 2024 року. Затвердити нові тарифи на воду та каналізацію для населення вирішила місцева влада міста Острог, що на Рівненщині. Основною причиною підвищення тарифів для побутових споживачів називають подорожчання електроенергії, яка займає близько 48% витрат водоканалу. Крім того, зріс рівень мінімальної зарплати, і для забезпечення працівників необхідно якось перекривати збитки комунального підприємства.

Києвом шириться загадкова інфекція: діти хворіють першими

Діти у лікарні / фото: Freepik
Діти у лікарні / фото: Freepik

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

У місті поширюється невідома інфекція, яка вже спровокувала хворобу у багатьох жителів, незалежно від віку. Ця небезпека розпочинається зі звичайних симптомів, таких як нежить та головний біль, але з часом вона набирає обертів, проявляючи себе через кашель, біль у горлі, слабкість, озноб та підвищення температури. Що цікаво, ця хвороба також атакує очі, спочатку викликаючи різкий біль, а потім червоніння та можуть бути навіть гнійні виділення.

Нові правила для військових: хто може звільнитися після 1 червня

ЗСУ / фото: Pinterest
ЗСУ / фото: Pinterest

З 1 червня 2024 року в Україні почала діяти нова мобілізація за законом №10449, який набрав чинності 18 травня. У попередніх версіях цього закону передбачалася демобілізація, але зараз її немає. Проте, деякі військовослужбовці мають право на звільнення з армії за новими підставами, визначеними цим законом. Демобілізація у 2024 році не проводиться. Спочатку планувалося, що військових будуть звільняти після 36 місяців служби, але цю норму прибрали. На початку травня депутати вирішили, що не можуть дозволити демобілізацію, бо немає достатньо людей, щоб замінити тих, хто звільниться. Новий закон розширив підстави для звільнення з армії для контрактників і мобілізованих. Тепер звільнитися можна у деяких випадках.

"Тут розмовляють українською": Дочка Ніни Матвієнко Тоня згадала, як мама лаяла її друзів

Тоня Матвієнко. Фото скріншот з Youtube
Тоня Матвієнко. Фото скріншот з Youtube

Виховання в атмосфері патріотизму та поваги до рідної культури залишило велике відображення на життєвих засадах зірки української сцени Тоні Матвієнко. Вже з дитинства її, як виявилося, оточувало особливе середовище, де українська мова та традиції культивувалися на найвищому рівні. За словами Тоні, в дитинстві вона і не замислювалася над мовним питанням - просто спілкувалася російською, як і все її оточення. Але невблаганну позицію із цього приводу займала мама – легендарна Ніна Матвієнко. Однак непохитною твердинею українства для Тоні став навчальний заклад – середня спеціальна музична школа імені Лисенка при Київській консерваторії. "Острівець українства" за радянських часів для артистки ця школа різко відрізнялася серед звичайних шкіл.

ТЦК затримали 23-річного водія, який віз життєво необхідні ліки: відвезли на ВЛК та вручили повістку

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми

Працівники Мукачівського ТЦК та СП на Закарпатті зупинили вантажівку з ліками і почали перевіряти 23-річного водія, хоча він не підлягає мобілізації. Через це зірвалося постачання важливих ліків для людей з ВІЛ та раком. Правозахисник Дмитро Шерембей повідомив, що водій пояснив, що везе ліки, які повинні зберігатися в холоді, щоб не зіпсуватися. Співробітники центру змусили водія пройти медичну комісію і вручили йому повістку на наступний день, хоча він не підлягає мобілізації через вік. Водій був змушений повернутися до Києва, а ліки не доїхали до місця призначення. Ліки більше шести годин перебували в машині без водія і могли зіпсуватися, якби в автомобілі закінчилося паливо або зламалась система охолодження.