Пенсіонери з 70 років можуть отримувати так звані вікові доплати, сума яких збільшується кожні 5 років. Однак через обмеження не всі люди похилого віку можуть сподіватися на такий бонус. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Українське законодавство передбачає надання пенсіонерам різних доплат, у тому числі при досягненні певного віку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, із 70 років пенсіонер може розраховувати на доплату у розмірі 300 гривень. Сума надбавки збільшується кожні 5 років так:

  • з 70 до 74 років пенсіонер отримує додатково 300 гривень на місяць;
  • з 75 до 79 років – додатково 456 гривень;
  • люди старше 80 років – 570 гривень.

Дані виплати не підсумовуються, лише збільшуються. Тобто якщо пенсіонер отримував 300 гривень, то згодом виплата зросте на 156 гривень – до 456 гривень щомісяця.

Популярні новини зараз
Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Хто не отримає доплат?

Через обмеження деякі літні українці не зможуть отримати вікових надбавок. Законом чітко встановлено, що громадяни, місячна пенсія яких понад 10 340 гривень, не мають права на такі "бонуси".

До речі, висока пенсія – єдина причина, через яку ПФУ може відмовити у віковій надбавці.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, напрацювалися, але треба ще: українцям можуть не зарахувати страховий стаж для виходу на пенсію.

Також наш портал інформував, що робити українцям передпенсійного віку, яким не вистачає стажу: рекомендації від ПФУ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ попередив одержувачів субсидій про обов'язкову процедуру: є лише 30 днів.