Пенсійний фонд має право перерахувати вже призначену субсидію у бік зменшення або навіть змусити повернути частину виплачених коштів. У яких випадках це може статися, йдеться на офіційному сайті відомства.

Для громадян, які тільки планують оформлювати субсидію або вже одержують її певний період, існує важливе правило.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Субсидіанти зобов'язані у 30-денний термін звертатися до ПФУ, щоб повідомити органи про зміну обставин або їх виникнення, якщо вони впливають на отримання субсидії. Наприклад, це може бути зміна у складі сім'ї, зміна постачальника комунальних послуг чи отримання додаткового доходу.

Якщо такі обставини настали, то одержувач допомоги має подати нову заяву та декларацію. ПФУ може перерахувати субсидію як у бік зменшення, і збільшення.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

У разі, коли людина не інформує органи Пенсійного фонду про зміни, суму надміру сплаченої субсидії можуть змусити повернути. Це також може статися, якщо при оформленні допомоги людина помилилася або навмисно внесла неправдиві дані до декларації чи заяви.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.

Також наш портал інформував, українські пенсіонери стануть багатшими, але "губу розкочувати" не потрібно: яку надбавку можна отримати влітку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що неуважність може коштувати половину пенсії: як змінити дані про страховий стаж через інтернет.