Для деяких українців приготували черговий удар по гаманцях. Водоканальники оголосили про підвищення тарифів на послуги одразу на 170%.

Платити більше за централізоване водопостачання доведеться мешканцям міста Кобеляки, що на Полтавщині. Офіційне повідомлення для споживачів було опубліковано на сайті міськради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Нові розцінки на холодну воду планують запровадити вже з 1 липня 2024 року. Зазначається, що тариф, що діє, є збитковим і не покриває витрат підприємства.

"Діючий тариф не відшкодовують фактичні витрати підприємства. Рівень відшкодування за 2023 рік фактичної собівартості діючим тарифом складає по централізованому водопостачанню - 54%", - аргументували у міськраді.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube
Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

Так, тариф для місцевого населення збільшиться з 13,25 до 35,72 гривні за кубометр. Тобто подорожчання становитиме одразу 170%. Наголошується, що головною причиною такої вартості води є зростання цін на електричну енергію.

"Збільшення проєктного середньозваженого тарифу на 170% (+18,77 грн./м.куб. без ПДВ) пов’язано в основному зі збільшенням витрат на електроенергію", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, знімаєте свідчення неправильно та переплачуєте: українці отримали інструкцію щодо лічильників.

Також наш портал інформував, платіжки за воду з новою графою: комунальники приготували "сюрприз".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.