У червні на українців чекає чимало змін, зокрема новий тариф на електричну енергію, можливе підвищення податків та обмеження від Нацбанку. Про це йдеться у дайджесті видання "Економічна правда".

Перший місяць літа буде багатим на нововведення, серед яких будуть як позитивні, так і не менш приємні для пересічних громадян.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Підвищення податків

У червні можуть змінити ПДВ, а також зробити обов'язковим всім військовий податок, у тому числі для фізичних осіб підприємців.

Акцизи на пальне, алкоголь та тютюн

У червні уряд може переглянути акцизи, внаслідок чого очікується зростання цін на алкогольні напої та тютюнові вироби. Також може подорожчати паливо, але деякі експерти вважають, що запровадження нового акцизу може пройти практично непомітно.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Обмеження на перекази

Національний банк планує встановити обмеження для українців на грошові перекази з картки на картку. Ліміт – 100 000 гривень місяць, а кількість переказів – до 30 на місяць.

Комунальні послуги

У червні починає діяти новий тариф на електричну енергію населення. Незалежно від рівня споживання доведеться платити по 4,32 гривні за кожний кіловат. При цьому відключення світла продовжуватиметься.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Зміни для військовозобов'язаних

З 1 червня "обмежено придатні" українці мають наново пройти ВЛК. На це їм виділяється кілька місяців – до 4 лютого 2025 року.

Крім того, військовозобов'язані зможуть оформлювати електронний військово-обліковий документ у додатку Резерв+.

Нові субсидії

В Україні з'явиться новий вид допомоги – субсидії на оренду житла. На таку підтримку матимуть можливість претендувати внутрішньо переміщені українці. Відомо, що держава компенсуватиме сім'ям 70-80% вартості орендної плати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фінансова допомога, ВПО та соціальні виплати: що зміниться для українців з 1 червня.

Також наш портал інформував, на власників автомобілів чекають важливі зміни: до чого треба бути готовими.

Крім того, ми писали, українцям дозволили платити лише частину комуналки: хто може скористатися пільгами.