Частина побутових споживачів може побачити у платіжках за воду більші суми, ніж очікували. З чим це пов'язано та хто заплатить більше, розповіли фахівці "Київводоканалу".

"Київводоканал" попередив, що з 1 по 4 червня закриває облікові бази для формування рахунків за воду та каналізацію. Це означає, що всі, хто не встиг подати актуальні показники лічильників, можуть отримати платіжки, розраховані за середнім споживанням за попередні періоди.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

"Для коректних нарахувань показники лічильників холодної і гарячої води необхідно подавати щомісяця. Показники лічильників гарячої води необхідні для формування нарахувань за її відведення", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, споживачі, що не оновили показники, отримають платіжки, суми в яких можуть бути вищими, ніж очікувалося.

Популярні новини зараз
За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів
Показати ще

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube
Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

У "Київводоканалі" нагадали, що період передачі показників лічильників стартує з 5 числа та триває до кінця місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Також наш портал інформував, після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ризикуєте залишитися без світла і води, натомість із судовим порядком: які покарання готують боржникам за комуналку.