При правильному підході до використання електричної енергії можна досягти її заощадження 10-30%. Для цього необхідно запам'ятати основні методи економії.

В "Укренерго" склали перелік домашніх помічників, які є найпотужнішими споживачами енергії. Тому їх слід використовувати протягом дня по черзі, уникаючи включення в піковий годинник з 19:00 до 22:00 включно.

Корисні поради, пралка. Фото: Youtube
Корисні поради, пралка. Фото: Youtube

Зокрема, йдеться про бойлерів, пральні машини, кондиціонери та праски. Їх доцільно включати з 22:00 до 24:00, а також з 0:00 до 19:00.

Рекомендується виймати штекер з розетки або вимкнути блок живлення. Крім економії, це дозволить запобігти пристроям від пошкоджень під час перепадів електроенергії. Можна використовувати пристрої безперебійного живлення (UPS) або автоматичні вимикачі.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Мікрохвильовка, скріншот: Youtube
Мікрохвильовка, скріншот: Youtube

Для приготування їжі рекомендуємо придбати НВЧ або МХ-печі, а також користуватися індукційними плитами. Вони мають велику швидкодію, до того ж сприяють енергозбереженню.

Морозильні камери та холодильник слід регулярно очищати від льоду та розморожувати. А також стежити за дверцятами – вони повинні бути щільно зачинені.

Нагадаємо, що українцям назвали, хто точно буде зі світлом за будь-яких умов.

Раніше ми повідомляли, що комуналка та продукти у червні стануть дорожчими: як виживатимемо.

Також стало відомо, що світло, газ та вода в половину ціни: кому надають шалену пільгу.