Подорожчання електроенергії спровокує зростання тарифів на ще одну комунальну послугу. За що доведеться платити більше, розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Нові тарифи на світло стануть ударом для багатьох українських сімей. Як заявив Олег Попенко, чим вищим буде споживання, тим більше доведеться платити.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube
Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Так, ймовірно, плата для споживачів, які використовують до 100 кВт/год на місяць, залишиться на рівні 2,64 гривні. Усі, хто споживає більше платитимуть по 4,8 гривні за кожний кВт/год.

Однак "космічні" платіжки за світло не єдиний удар по гаманцях, який чекає на простих громадян.

Популярні новини зараз
На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Резерв+ отримав важливе оновлення Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня
Показати ще

Олег Попенко вважає, що нові тарифи на електричну енергію потягнуть за собою ціни на послуги з обслуговування житлового фонду. Платіжка може збільшитись на 50-100 гривень.

Комунальні послуги, скріншот з відео
Комунальні послуги, скріншот з відео

"На тлі зростання тарифів на електроенергію, зросте і платіжка за обслуговування житлового фонду десь на 50-100 грн", - каже експерт.

Щодо рахунків за світло, то суми можуть стати вищими приблизно на 300-600 гривень, залежно від споживання конкретним домогосподарством.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram/Олег Попенко
Тарифи на комуналку. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові тарифи на світло, газ і воду: коли і як можуть змінитися платіжки українців.

Також наш портал інформував, українцям дозволили платити лише частину комуналки: хто може скористатися пільгами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці.