Вартість проїзду в автобусах може знизитися на 2 гривні, а тарифи для електротранспорту – збільшаться одразу на 4 гривні. Ці перестановки анонсували жителям Запоріжжя. Про це свідчить інформація на сайті міськради.

З початку повномасштабної війни проїзд у трамваях та тролейбусах Запоріжжя був безкоштовним. Проте підприємство, яке надає послуги, заявило про необхідність повернути платний проїзд.

Тролейус. Фото: Youtube
Тролейус. Фото: Youtube

Повернути плату закликають у зв'язку з дефіцитом коштів на утримання та ремонт рухомого складу. При цьому міський бюджет не має змоги покрити витрати комунального підприємства.

Щоб городяни й надалі могли користуватися громадським транспортом, місцева влада планує не просто повернути платний проїзд, а й встановити нові тарифи.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Тарифи на проїзд. Фото: скрін youtube
Тарифи на проїзд. Фото: скрін youtube

Так, для всього міського транспорту пропонується запровадити єдину вартість проїзду – 10 гривень. Такий крок дозволить знизити тариф на автобуси – з 12 до 10 гривень. Водночас вартість проїзду у трамваях та тролейбусах збільшиться з 6 до 10 гривень.

"Важливо, що пасажири пільгових категорій, як і раніше, зможуть безкоштовно користуватися комунальним громадським транспортом", - зазначили у міськраді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 90 безкоштовних поїздок на рік: малозабезпеченим частково скасують плату за громадський транспорт.

Також наш портал інформував, для трамваїв та тролейбусів встановили нові тарифи: скільки коштуватиме поїздка.

Крім того, ми писали, ціни на міжміський проїзд зростають постійно: чому так відбувається.