Істотне подорожчання електроенергії "штовхає" вгору й інші тарифи на комуналку, зокрема на воду. Проте споживачам пообіцяли, що до кінця року утримуватимуть пільгову ціну.

Уберегти від тарифних коливань пообіцяли мешканців Луцька. Глава місцевого водоканалу запевнив, що зростання витрат підприємства не вплине на платіжки громадян. Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Вода з крана. Фото: скрін youtube
Вода з крана. Фото: скрін youtube

Реальна вартість централізованого водопостачання для побутових споживачів у Луцьку становить 27,14 гривні. При цьому населення платитиме більш ніж удвічі менше - 12,22 гривні за кубометр.

Незважаючи на те, що витрати водоканалу зростають, ціни на воду вдається стримувати за рахунок дотацій із міського бюджету. Також підприємство залучає гранти на модернізацію, аби люди отримували не лише дешеві послуги, а і якісні.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Начальник "Луцькводоканалу" Віктор Гуменюк заявив, що через зростання цін на електроенергію підприємство очікує на дефіцит коштів у розмірі 7 мільйонів гривень. Однак тарифи для населення мають намір утримувати принаймні до кінця 2024 року. Він додав, що завдяки такій ініціативі кожне домогосподарство економить на воді близько 2-5 тисяч гривень на рік.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний "казус": через помилку українці переплачували за холодну воду.

Також наш портал інформував, від платіжок втратимо свідомість: кожен кубометр обійдеться українцям у 300 гривень.

Крім того, ми писали, лічені дні, щоб перевірити лічильник: водоканальники попередили українців.