Понад 30 водоканалів надаватимуть послуги з централізованого водопостачання та водовідведення за новими тарифами. Відповідне рішення було затверджено регулятором. Про це у своєму telegram-каналі повідомив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, підвищила тарифи на воду та каналізацію.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Так, 35 підприємств надаватимуть послуги за новими цінами. На даному етапі тарифи підвищили лише для непобутових споживачів, тобто платіжки простих українців поки що не змінюватимуться. Проте багато водоканалів працюють у збиток, тому необхідність перегляду цін населення зберігається.

Олег Попенко зазначив, що, зокрема, тариф на централізоване водопостачання для непобутових споживачів у Києві зросте з 16,16 до 25,7 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Київводоканал, фото з вільних джерел
Київводоканал, фото з вільних джерел

Експерт додав, що найвищі тарифи на централізоване водопостачання для бізнесу встановлені для ПрАТ "Енергоресурси" – 53,39 гривні за кубометр. Водночас найдорожча каналізація для КП "Облводоканал" Запорізької обласної ради – 42,37 гривні за кубометр.

Тарифи на воду. Фото: скрин telegram/Олег Попенко
Тарифи на воду. Фото: скрин telegram/Олег Попенко

Раніше портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Також наш портал інформував, платіжки за воду з новою графою: комунальники приготували "сюрприз".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, лічені дні, щоб перевірити лічильник: водоканальники попередили українців.