Неактуальні або помилкові дані можуть призвести до проблем з нарахуванням пенсійних виплат або отриманням інших соціальних послуг. Одним із актуальних питань є оновлення особистих даних у Реєстрі застрахованих осіб. Якщо ви виявили неточності в своєму профілі, ось детальна інструкція, як це виправити.

Що потрібно зробити?

1. Зайдіть в особистий кабінет на порталі ПФУ

Для цього вам знадобиться кваліфікований електронний підпис (КЕП). Перейдіть на вебпортал Пенсійного фонду України та увійдіть у свій особистий кабінет за допомогою КЕП.

2. Оберіть розділ "Комунікації з ПФУ"

У лівому боковому меню вашого кабінету знайдіть і виберіть розділ "Комунікації з ПФУ". Далі оберіть пункт "Анкета для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб" (далі – Анкета).

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

3. Заповніть анкету

На екрані з’явиться форма Анкети. Внесіть у неї актуальну інформацію. Переконайтеся, що всі поля заповнені правильно.

4. Дайте згоду на обробку персональних даних

Поставте позначку в чек-боксі "Я даю згоду на передачу та обробку моїх персональних даних". Це стандартна процедура для обробки вашої заявки.

5. Прикріпіть скан-копії документів

Прикріпіть скан-копії паспорта та інших документів, що підтверджують правильні дані (наприклад, свідоцтво про шлюб, зміну прізвища, імені, по батькові).

6. Підпишіть Анкету

Підпишіть заповнену Анкету за допомогою КЕП. Натисніть кнопку "Підписати та відправити до ПФУ". Після відправлення заяви на екрані з’явиться повідомлення "Запис збережено та відправлено на розгляд до ПФУ".

7. Перегляньте результат обробки заявки

Результат обробки вашої заяви можна переглянути в особистому кабінеті в розділі "Мої звернення". Як тільки фахівець Фонду опрацює Анкету, звернення набуде статусу "Виконано".

Пенсіонер за ноутбуком. Фото з відкритих джерел

Дотримуйтесь цієї простої інструкції, і оновлення ваших особистих даних пройде швидко та без проблем. Не забувайте своєчасно перевіряти актуальність своїх даних, щоб уникнути можливих незручностей у майбутньому.

Нагадаємо, Пенсійна реформа в Україні: що зміниться в 2025 році

Раніше ми розповідали, що Українцям повернуть частину витрат на комунальні послуги: на яку суму можна розраховувати