Українці можуть зіткнутися із серйозними наслідками для гаманця при використанні водопровідної води. Про це попередили фахівці "Полтаводоканалу" на офіційній сторінці у facebook.

Водоканальники зазначили, що в Україні розпочався сезон поливу зелених насаджень. У цей час нерідко виявляють громадян, які порушують правила споживання послуг.

Вода з-під крану. Фото: скрін youtube
Вода з-під крану. Фото: скрін youtube

Так, споживачам нагадали, що використання питної води для поливу допускається виключно за умови наявності засобів обліку. Якщо "врізатися" в систему централізованого водопостачання і не встановити лічильник, доведеться відповідати по всій строгості та віддати за воду немаленьку суму.

"Виявлення поливу присадибної ділянки без вузла комерційного обліку вважатиметься самовільним приєднанням, користуванням. У такому разі, нарахування плати виконавцем за послуги буде здійснено за пропускною спроможністю водопровідного вводу", - попередили побутових споживачів.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Сезон поливу зелених насаджень. Фото: скрін youtube
Сезон поливу зелених насаджень. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що лічильники води необхідно регулярно віддавати на повірку. Якщо міжповірочний період минув, такий прилад вважається недійсним і рахунки за воду розраховують вже за іншими коефіцієнтами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний "казус": через помилку українці переплачували за холодну воду.

Також наш портал інформував, платіжки за воду з новою графою: комунальники приготували "сюрприз".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.