Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за тим, що пишуть у їхніх платіжках за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що важливо розібратися, як тепер доведеться простим українцям платити за світло з червня.

Про важливі зміни стало відомо завдяки інформації від прес-служби Міністерства енергетики України.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube
Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Так, уже з 1 червня тарифи на електроенергію хочуть підняти. І хоча поки що точні розміри підвищення ще не названі, достеменно відомо, що вони не будуть однаковими для всіх споживачів. Цю інформацію підтвердив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Герман Галущенко - фото ВРУ
Герман Галущенко - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Йдеться про так званий диференційований тариф, який діяв 1 червня 2023 року та залежав від обсягів споживання електроенергії. Тоді при споживанні до 250 кВт-год на місяць діяв один тариф, а за споживання більшої кількості електроенергії він зростав.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Буде встановлено якийсь обсяг для одного домогосподарства, перевищуючи який за один кіловат електроенергії доведеться платити більше.

У Міністерстві енергетики України також наголосили, що нинішня вартість електрики для побутових споживачів у розмірі 2,64 гривні за кіловат не відповідає ринковій та покриває лише витрати на доставку електрики до будинків. Оплата на генерацію електроенергії покривається за рахунок дотацій з боку енергетичних компаній.

Крім того, компаніям потрібні фінансові ресурси для відновлення енергетичних об'єктів після численних обстрілів Росії. Утім, у Міненерго запевняють, що підвищені тарифи будуть посильними для громадян.

Нагадаємо, платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці.

Раніше повідомлялося, що Україна на межі критичних відключень світла.

Також, тарифний "казус": через помилку українці переплачували за холодну воду.