Пропозиція уряду підняти податки на автогаз в Україні вп'ятеро викликала справжній шквал невдоволення та обговорень. Експерти з компанії НафтаРинок розібралися в ситуації та висловили свої побоювання.

Вони стверджують, що такі ставки податків просто не прораховані та не відповідають стандартам ЄС, а отже, вимагають коригування.

У чому проблема?

На їхню думку, влада взялася за середній показник податків на бензин та дизпаливо, не враховуючи специфіки газу. Запропоновані ставки акцизів на газ стануть найвищими в Європі, а це докорінно суперечить директивам ЄС.

Більше того, згідно з аналізом, існує мінімальне співвідношення акцизів на бензин та газ, яке у нас перевищує встановлений рівень. Тож насправді акциз на газ мав бути меншим, а не більшим.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube
Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube

А що буде, якщо податки на автогаз справді зростуть уп'ятеро?

Експерти б'ють на сполох: ринок автогазу вже серйозно постраждав через війну, і такі заходи лише посилять ситуацію. Буде зростання цін на газ, що вплине на бажання автовласників встановлювати газобалонне обладнання. А це, у свою чергу, може уповільнити розвиток ринку автогазу.

Крім того, це може сильно торкнутися постачання зрідженого газу до деокупованих регіонів і не газифікованих областей.

У результаті експерти закликають до перегляду запропонованих ставок податків на автогаз в Україні, щоб уникнути негативних наслідків для ринку пального та автовласників.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що А ЗС перепишуть ціни на пальне, після підвищення акцизів: скільки коштуватиме газ, бензин та солярка