У "Київводоканалі" зробили заяву щодо тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Скільки доведеться платити споживачам фахівці підприємства розповіли у коментарі виданню "Вечірній Київ".

Раніше на сайті Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг з'явилася інформація, згідно з якою планується підвищення тарифів на воду у два етапи. Проте анонсована подія не сталася.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У Київводоканалі заявили, що тарифи залишилися незмінними з 1 січня 2022 року. Так, побутові споживачі платять 30,384 гривні за кубометр, з яких 16,164 гривні – за воду та 14,22 гривні – за каналізацію.

Не змінився тариф і для ОСББ, ЖБК, а також юридичних осіб, за винятком тих, що є об'єктами господарювання у сфері водокористування та мають відповідну ліцензію.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

"Київводоканал". Фото: скрін youtube
"Київводоканал". Фото: скрін youtube

Проте витрати споживачів на воду дещо зросли. Це пов'язано з тим, що з травня Київводоканал підвищив абонентську плату за обслуговування з 39,29 до 47,52 гривні для будинків з вузлами обліку. У будинках, де немає вузлів комерційного обліку, встановлено плату на рівні 40,46 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте 400 гривень: на власників лічильників води чекають додаткові витрати.

Також наш портал інформував, українцям підказали, як припинити отримувати моторошні платіжки за воду: потрібно кілька хвилин часу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, депутати готуються змінити структуру "Київводоканалу": як це вплине на тарифи та споживачів.