На початку літа можуть відбутися певні зміни. Ціни на комунальні послуги (електрика, опалення) та продукти харчування можуть збільшитися. Це може зробити життя трохи дорожчим. Це може означати, що нам доведеться уважніше стежити за нашими витратами та шукати способи заощадити гроші.

У червні пенсіонери, які ще продовжують працювати, отримають приємну новину, їхні пенсії збільшаться. Це відбудеться завдяки перерахунку, який стартував у квітні та триватиме до червня.

Пенсіонерка, фото: youtube
Пенсіонерка, фото: youtube

Іншими словами, зараз ведеться оцінка пенсій за останні два роки для тих, хто має право на пенсію. Якщо Ви серед цієї категорії людей, то ви можете очікувати не лише на збільшення розміру пенсії, а й на додаткову виплату, яка компенсує різницю за квітень-травень.

Важливою деталлю є те, що цей перерахунок відбувається автоматично. Вам не потрібно нічого робити чи подавати заяви. Але слід пам'ятати, що величина збільшення пенсії залежить від Вашого робочого стажу та розміру заробітної плати.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Перерахунок пенсій, скріншот з відео
Перерахунок пенсій, скріншот з відео

Чим довше стаж і вища зарплата, тим більше пенсія може зрости. Щодо електроенергії, то є й інші новини, які можуть вплинути на ваші витрати. З початку червня можливе підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Це питання вже обговорюється посадовими особами та експертами. Хоча остаточного рішення поки що не прийнято, варто бути готовим до можливого збільшення витрат на комунальні послуги.

Нагадаємо, отримання пенсії на карту: ПФУ нагадав правила, які не можна ігнорувати пенсіонеру

Вам буде цікаво дізнатися , чи може роботодавець вимагати довідку ВПО від переселенця