Пожежі – це надзвичайні ситуації, із якими ніхто не хоче стикатися. Однак у разі займання, якщо ваші гроші постраждали, не варто панікувати. Сильно пошкоджені банкноти гривні через вогонь можна відправити на дослідження, щоб отримати компенсацію.

На перший погляд, це може здатися складним процесом, але насправді все не так страшно, як здається.

Якщо вам довелося зіткнутися з такою неприємністю, спочатку слід звернутися до регіонального підрозділу грошового обігу Національного банку України, які зараз перебувають у Дніпропетровській, Одеській, Хмельницькій та Львівській областях.

пожежа
пожежа

Але перш ніж вирушити туди, варто уточнити, чи працює підрозділ у вашому місті найближчими днями.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Уповноважені банки готові допомогти. Якщо у вашому регіоні немає підрозділу НБУ, ви можете звернутися до таких установ як Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк або ПУМБ.

Хоча ці банки не проводять обстеження пошкоджених банкнот, вони упаковують їх із збереженням цілісності та спрямовують на дослідження до Нацбанку України.

Гривня, фото з відкритих джерел
Гривня, фото з відкритих джерел

Щодо суми відшкодування, вона залежить від результатів досліджень. Якщо банкноти визнаються дійсними та платіжними, то клієнтам компенсується відповідна сума. Неплатіжні банкноти, на жаль, Нацбанк не відшкодовує.

Важливо пам'ятати, що у разі пожежі головне зберегти спокій і діяти розумно. Зверніться за допомогою до вказаних установ, і вам допоможуть розібратися з цією неприємною ситуацією.

Раніше ми писали про те, що у українців активно "пхають" фальшиві долари: як розпізнати підробки

Крім того, Знай.ua повідомляв, отримали зарплату, зробили заначку і залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома