Цього літа пенсіонери, які продовжують працювати, отримають перерахунок своїх пенсій, а ті, хто вже на пенсії, отримають додаткові виплати. Значна кількість пенсіонерів також отримає допомогу від ООН.

Цю інформацію опублікували 17 травня у виданні Finance. Пенсії для працюючих пенсіонерів збільшаться у червні. В Україні у квітні автоматично перерахували пенсії тим, хто працює і має певний страховий стаж за останні два роки.

Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube
Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube

Цього літа також здійснять перерахунок пенсій для цих людей, а також нададуть додаткові виплати тим, хто вже на пенсії. Сума додаткових виплат залежить від тривалості стажу та розміру заробітку, з якого обчислюється пенсія. Ці виплати будуть здійснені в червні 2024 року.

Також влітку цього року зростуть виплати для пенсіонерів віком від 70 до 80 років, які отримують невеликі пенсії. Наприклад, ті, кому виповнилося 70 років, отримають додатково 300 гривень, а ті, хто вже має 80 років і більше, отримають 570 гривень.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Збільшення пенсій в Україні
Збільшення пенсій в Україні

Також у червні частина пенсіонерів отримає додаткову грошову допомогу від ВПП ООН. Цю допомогу продовжили на три місяці у квітні. Ці виплати отримають пенсіонери, чия пенсія не перевищує певну суму, а також ті, хто мешкає на територіях, де тривають бойові дії, і хто не отримував додаткової допомоги з 1 березня 2023 року. Цю грошову допомогу також виплатять автоматично без необхідності особистого звернення.

Нагадаємо, додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Вам буде цікаво дізнатися затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень