Влада в Україні хоче сильно вдарити по підпільній економіці та нелегальному обігу грошей. Щоб це зробити, Нацбанк встановлює обмеження на те, скільки разів та на яку суму люди можуть переказувати гроші між своїми картками.

А ще вони створюють спеціальний список, куди потраплять найбільш активні люди, які роблять такі перекази. Влада хоче зупинити "відмивання" незаконно отриманих грошей або хоча б обмежити це. Вони планують встановити правила для переказів коштів між картками.

Людина з картками Монобанку
Людина з картками Монобанку

Люди не зможуть переказати з однієї картки більше 100 тисяч гривень на місяць. Їх зможуть здійснити лише до 30 переказів з однієї картки за місяць.

Це робиться, щоб ускладнити "відмивання" грошей через особисті рахунки. Деякі нелегальні бізнеси використовують картки людей, які не мають багато грошей (часто пенсіонерів або студентів), щоб обходити закони про оподаткування. І ці люди отримують гроші за це.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Оплата банківською карткою / фото: Freepik
Оплата банківською карткою / фото: Freepik

Людей, які дозволяють використовувати свої картки для нелегальних операцій, називають "дропами". Тому, щоб зупинити цю практику і переконатися, що жоден грошовий потік, зароблений громадянами, не уникає оподаткування, НБУ планує боротися з "дропами".

А ще будуть створювати спеціальний список для таких людей. Інформація з цих списків буде доступна банкам та іншим фінансовим установам, а також податківцям.

Нагадаємо, ануляція відсотків та "штраф": Monobank попередив власників депозитів

Вам буде цікаво дізнатися робота банків під час відключень світла: ПриватБанк зробив важливе оголошення