Рік не було відключень світла, але російські обстріли енергетичної інфраструктури України знову почалися. У травні також вдарив холодний фронт. Через це українці ввімкнули кондиціонери і почали більше використовувати електроенергію, що призвело до її дефіциту.

Тому довелося відключати електрику не тільки промисловим підприємствам, як це робили останнім часом, але й населенню. Це тільки початок, адже попереду літо, і глобальне потепління ніхто не скасував.

енергетика, вишки, тарифи, електроенергія
енергетика, вишки, тарифи, електроенергія

У липні та серпні люди включатимуть кондиціонери ще більше, що створить ще більший дефіцит, який неможливо компенсувати імпортом.

Чи можна домовитися і не включати кондиціонери? Ні. Людська природа така, що люди будуть користуватися кондиціонерами, незважаючи на пояснення про дефіцит. Вони навіть ввімкнуть пральні машини ввечері, думаючи, що їхнє особисте споживання не таке критичне.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Світло, скріншот: YouTube
Світло, скріншот: YouTube

Найкраще рішення - це підвищити тарифи на електроенергію в пікові години, щоб стимулювати людей споживати в інший час. Проте, технічні можливості для відслідковування споживання погодинно у нас недостатні.

Тому єдиний варіант - це загальне підвищення тарифів для населення. Це викличе невдоволення, але це необхідно для зменшення споживання. Наразі тарифи такі низькі, що покривають лише собівартість доставки електроенергії, а не виробництво.

Нагадаємо, після обстрілів залишитеся без світла та Інтернету: як зробити так, щоб роутер все одно працював

Раніше ми писали про те, що екстрені, стабілізаційні та аварійні вимкнення: у Yasno розповіли чому може зникати світло у наших домівках