Фахівці "Ощадбанку" попередили українців про нову загрозу, через яку можна втратити всі заощадження на карті. Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На месенджери українців почала надходити розсилка, в тексті якої йдеться про можливість отримати матеріальну допомогу від "Ощадбанку" та інших фінустанов.

"Ощадбанк", скріншот: YouTube
"Ощадбанк", скріншот: YouTube

Насправді це робота шахраїв. У "Ощаді" офіційно заявили, що таких виплат банк не здійснює.

Українцям порадили ігнорувати подібні повідомлення і в жодному разі не переходити за посиланнями для заповнення будь-яких анкет та форм. Якщо аферисти отримають доступ до рахунку, то є ризик втратити всі заощадження.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю" "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Шахраї виманюють дані карток. Фото: Youtube
Шахраї виманюють дані карток. Фото: Youtube

"Нагадуємо, банк ніколи не запитує інформацію про номер картки, CVV картки. В жодному разі не можна переходити за посиланням у таких повідомленнях і вводити дані своїх карток. Це може призвести до втрати коштів з рахунку", - попередили в "Ощадбанку".

Клієнтів "Ощада" закликали інформувати про факт отримання таких повідомлень шляхом звернення до контакт-центру за телефоном 0800210800.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, банк може влаштувати велику перевірку: як уникнути неприємностей та зберегти заощадження.

Також наш портал інформував, нова схема крадіжки – у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, передаєте свідчення лічильників через чат-боти? Українців попередили про небезпеку – шахраї вже й там.