Цінові перестановки у супермаркетах відбуваються досить часто, але значним здешевленням українців тішать лише зрідка. Однак під кінець травня "посипалися" ціни на зелену цибулю, часник та печериці. Про це свідчать дані Мінфіну.

Українці зможуть заощадити на купівлі зеленої цибулі для салатів та інших страв, а також взяти за приємнішими цінами популярні гриби та часник.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на зелену цибулю

Середня вартість 100-грамового пучка цибулі у супермаркетах становить 31,70 гривні. Це майже на 3 гривні дешевше, ніж місяцем раніше. Однак у мережі Auchan цей товар можна взяти за приємнішим цінником - близько 22 гривень за 100 грам.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Ціни на часник

Без часнику на кухні не обійтись і про це знає кожна господиня. Багатьом доводиться купувати продукт, адже вирощувати його є можливість не в кожного. Середня вартість часнику знизилася із 196,18 до 180,80 гривні за кілограм. Молодий часник можна взяти в середньому 163,20 гривні за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Ціни на печериці

Популярні гриби дуже різко впали в ціні. У середньому продукт коштуватиме 98,17 гривні за один кілограм, що майже на 26 гривень дешевше, ніж місяцем раніше.

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, більше 100 гривень за кіло: улюблені цитрусові фрукти перетворюються на екзотику.

Також наш портал інформував, покупці обомліли від нових цінників: які овочі стають практично на вагу золота.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути.