В Україні змінилися ціни на один із найпопулярніших гарячих напоїв - каву. Також нові цінники встановили на вершки та цукор. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям доведеться більше витрачати на покупку кави. Також змінилася вартість супутніх товарів, таких як вершки та цукор.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на каву

Багато людей починають свій день саме з кави, адже цей напій дає заряд бадьорості і дозволяє швидше прокинутися після сну. Втім, громадянам із "тонким" гаманцем тепер, ймовірно, доведеться дивитися у бік чаю.

Ціни на каву. Фото: скрін youtube
Ціни на каву. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Так, середня вартість популярної кави Nescafe Gold у супермаркетах піднялася до 351,85 гривні за 210 грамів. В окремих торгових мережах напій можна знайти навіть по 380 гривень за пачку.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Ціни на вершки та цукор

Пити каву у чистому вигляді люблять далеко не всі, тому разом із напоєм купують вершки. На щастя, цей продукт під кінець травня трохи знизився в ціні. Вершки "Простонаше" 10% подешевшали з 25,36 до 23,74 гривні за 200 мл.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

В той самий час, цукор трохи додав у ціні. Середня вартість у супермаркетах досягла позначки 29,47 гривні. Для порівняння у квітні продукт продавався на 45 копійок дешевше.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дороге задоволення, навіть для забезпечених: полуниця, виноград та яблука вже за новими цінами.

Також наш портал інформував, хліб стане ще дорожчим: як нові тарифи на електроенергію позначаться на виробництві.

Крім того, ми писали, більше 100 гривень за кіло: улюблені цитрусові фрукти перетворюються на екзотику.