Комунальні послуги відчутно "б'ють" гаманцями українців, але незабаром платити доведеться ще більше. Анонсовано підвищення тарифів на вивезення побутових твердих відходів.

Тарифні перестановки очікуються у Волинській області, місті Рожище. Скільки доведеться платити за вивіз сміття, розповіли на офіційному сайті міської ради.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Місцеве комунальне підприємство, яке займається вивезенням твердих побутових відходів, має намір підвищити тариф на свої послуги. Ціни зміняться як для мешканців багатоквартирних будинків, так і для приватного сектору.

Комунальники пояснюють, що подорожчання тарифів неминуче. Причиною цього є значне підвищення трьох статей розтрат підприємства. Зокрема, на оплату праці, паливно-мастильні матеріали, а також захоронення побутових відходів.

Популярні новини зараз
Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Щоб запобігти збитковості підприємства пропонується встановити такі тарифи:

  • для населення приватного сектора – 264,52 гривні за кубометр з ПДВ, що з розрахунку на особу становить 41 гривню на місяць;
  • для мешканців багатоквартирних будинків – 264,65 гривні за кубометр з ПДВ, що з розрахунку на особу становить 40,80 гривні на місяць;
  • бюджетні організації та інші споживачі платитимуть по 303 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для українців можуть запровадити одразу два тарифи на електроенергію: як платитимемо.

Також наш портал інформував, неоплачена комуналка "вилізе боком": українцям назвали розміри стягнень.

Крім того, ми писали, не тільки електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня.