Деякі українці скаржаться, що під час відключення світла не можуть скористатися газовою плитою чи котлом. Чи впливають перебої з електропостачанням на розподіл газу, розповіли фахівці компанії "Газмережі".

Газовики заспокоїли побутових споживачів – відключення електроенергії у будинку ніяк не впливають на газопостачання. Якщо в квартирі сучасні газові прилади, то вони можуть просто не ввімкнутися через відсутність світла.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Вимкнення світла у вашому будинку не впливає на розподіл газу. Газ у ваших помешканнях є. Проте, від наявності електроенергії залежить робота сучасних газових приладів", - йдеться у повідомленні.

Наприклад, сучасні котли працюють від електромережі. Запустити за відсутності світла можна лише старі зразки, без автоматики.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."
Показати ще

Газові прилади. Фото: скрін youtube
Газові прилади. Фото: скрін youtube

Також можуть виникнути проблеми із використанням газової плити. Якщо в будинку відключили світло, а прилад має функцію електрозапалювання, вона не спрацює. У цьому випадку виручать сірники або запальничка.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення від системи газопостачання: кому зі споживачів приготували болюче покарання.

Також наш портал інформував, газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці.

Крім того, ми писали, стосується власників газових колонок і котлів: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.