Українські пенсіонери залежно від віку та життєвих обставин можуть отримувати до основних виплат різні надбавки. В окремих випадках "бонуси" можуть виплачуватись навіть у потрійному розмірі.

Кому з громадян похилого віку можна розраховувати на додаткову копійку, пояснив експерт видання "На пенсії", журналіст Сергій Коробкін.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Ще 2012 року в Україні запровадили надбавки для 100-річних громадян. Розмір грошового бонусу для довгожителів становить 189,8 гривні.

Крім того, за словами експерта, налічується кілька категорій пенсіонерів, яким сума надбавки сплачується у потрійному розмірі.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Перелік осіб, які мають право на потрійні надбавки:

  • ветерани війни;
  • особи, які мають особливі заслуги перед батьківщиною;
  • особи, на яких поширюється закон про статус ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань;
  • громадяни, яким виповнилося 100 років і більше.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що в Україні також є вікові надбавки для пенсіонерів. Так, особи віком:

  • від 70 до 75 років одержують додатково 300 гривень;
  • від 75 до 80 років – 456 гривень;
  • від 80 років та більше – 570 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, літні українці можуть змінювати вид пенсії, як "рукавички": коли вигідно цим зайнятися.

Також наш портал інформував, українські пенсіонери стануть багатшими, але "губу розкочувати" не потрібно: яку надбавку можна отримати влітку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям повідомили про значне підвищення пенсій: хто отримає більше вже до кінця року.