Бувають інциденти, коли побутові споживачі отримують платіжку за газ із боргом, а звідки він узявся – незрозуміло. Чому виникають неточності та як з ними боротися, розповіли фахівці компанії "Нафтогаз".

Неточності у комунальних платіжках – досить поширена проблема. У газопостачальній компанії розповіли, звідки можуть з'являтися борги за блакитне паливо та що робити у таких ситуаціях.

Платіжка "Нафтогаз". Фото: скрин youtube
Платіжка "Нафтогаз". Фото: скрин youtube

Причини виникнення проблемних платіжок

По-перше, причиною виставлення боргу може стати неповна оплата наданих послуг за попередні місяці. У "Нафтогазі" попереджають, що навіть маленька несплачена сума може накопичуватися та перетворитися на борг.

По-друге, борг "з нізвідки" може з'явитися, якщо споживач систематично не передає показники газового лічильника. У такому разі оператор ГРМ передає постачальнику розрахунковий обсяг газу, який може відрізнятись від фактично спожитого.

Популярні новини зараз
"Воювати буде кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Рахунки за газ. Фото: скрін youtube
Рахунки за газ. Фото: скрін youtube

По-третє, незрозумілі суми за газ можуть з'явитися через різницю між переданими та фактичними показаннями. У цьому випадку необхідно звернутися до оператора ГРМ для звірки обсягів споживання.

У "Нафтогазі" порадили українцям, які сумніваються у правильності рахунків за блакитне паливо, звертатися до служби підтримки компанії. Фахівці перевірять інформацію по особовому рахунку та допоможуть знайти шляхи вирішення проблеми.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, часу буде не так багато: "Нафтогаз" попередив про важливу процедуру для всіх споживачів.

Також наш портал інформував, платіжки за газ: хто зі споживачів має право на знижку та як її отримати.

Крім того, ми писали, "Нафтогаз" розповів про найбільших боржників за газ: українці ще добре тримаються.