Урядова ініціатива щодо індексації пенсій від 1 березня, згідно з якою мінімальне збільшення має становити 100 гривень, виявилася не такою однозначною для всіх категорій пенсіонерів.

Деякі з тих, хто вийшов на заслужений відпочинок у 2020 році, фактично не відчули бажаного підвищення через особливості застосовуваної методики розрахунків.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Ситуація склалася так, що в окремих випадках, незважаючи на зростання базової пенсійної виплати на індексовану суму, на таку ж величину було зменшено раніше встановлені індексаційні надбавки. Внаслідок цієї операції реальний розмір щомісячної пенсії залишився незмінним.

Отримавши численні скарги від постраждалих пенсіонерів, ПФУ визнав недоліки розрахункової схеми та пообіцяв провести додаткове збільшення виплат для певної категорії пенсіонерів. Поки що відомство почало повертати кошти тим особам, які вже встигли надіслати офіційні скарги щодо недоотримання коштів через дану проблему.

Популярні новини зараз
Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Пенсіонерка на вулиці
Пенсіонерка на вулиці

Поки невідомо, чи Пенсійний фонд здійснить перерахунок виплат заднім числом тільки для тих, хто поскаржився на проблему або для всіх постраждалих пенсіонерів. Також залишається питанням, як влада надалі вирішуватиме проблему з некоректними розрахунками, щоб уникнути повторення подібних проблем.

Нагадаємо, українцям повідомили про значне підвищення пенсій: хто отримає більше вже до кінця року

Як повідомляв "Знай.ua", можна подбати про себе заздалегідь: майбутнім пенсіонерам нагадали важливі правила

Знай.ua писав, отримання пенсії на карту: ПФУ нагадав правила, які не можна ігнорувати пенсіонеру