Українцям почали розсилати платіжки за централізоване водопостачання із новою графою. На деяких споживачів нововведення ніяк не вплине, а іншим доведеться доплачувати.

Що означає нова графа у рахунках і чому її запровадили, розповіли фахівці комунального підприємства "Тернопільводоканал".

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Жителі Тернополя почали отримувати рахунки за воду із новою графою - "пеня". Найчастіше споживачі побачили у цьому розділі нулі, але тисячі домогосподарств отримали нарахування.

Фахівці водоканалу пояснили, що побачити додаткові нарахування у новій графі можуть споживачі, які прострочили платіж або сплатили послуги у неповному обсязі. У такому разі пеня нараховується на залишок заборгованості.

Популярні новини зараз
Головне за 16 червня: супермаркети не приймають купюри, друге подорожчання електроенергії та блокування карток українців Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає
Показати ще

Вода з крана, кадр з відео
Вода з крана, кадр з відео

"Наголошуємо, що пеню нараховують, якщо сума за послуги, які надав водоканал, не сплачена до кінця наступного місяця. Наприклад, якщо до кінця травня не оплатити суму за квітневі нарахування, то у червні на них уже буде нарахована пеня", - попередили споживачів.

Пеня за несплату комунальних послуг нараховується за кожен день прострочення у розмірі 0,01% від суми боргу. При цьому загальний розмір пені не може перевищувати суми боргу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду.

Також наш портал інформував, частина українців може менше платити за воду: як досягти зниження сум у платіжках.

Крім того, ми писали, українцям почали масово "відрізати" воду у квартирах: перепідключити не так вже й просто.