Якщо ви сплатили більше податків, ніж повинні були, або вам належить повернення податків з бюджету, ці суми можуть бути використані для погашення інших ваших податкових зобов'язань або боргів перед різними бюджетами. Якщо у вас немає боргів, надмірно сплачені гроші повернуть вам.

Для цього потрібно подати заяву до податкової служби за місцем, де зареєстровані ваші податкові зобов'язання, протягом 1095 днів з моменту переплати. Виняток становить повернення надміру сплаченого ПДФО, яке здійснюється на підставі річної податкової декларації.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

Якщо юридична особа припиняє свою діяльність, її знімають з обліку в податковій службі після закриття всіх її податкових карток. Податкові картки закриваються, коли сплачено всі борги, повернуто помилково сплачені кошти або вони списані до бюджету.

Помилково або надміру сплачені суми можуть бути списані до бюджету без заяви платника, якщо юридична особа припиняється на підставі судового рішення або за спрощеною процедурою.

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

податки в Україні
податки в Україні

Отже, податкова служба повертає надміру сплачені податки юридичній особі, яка ліквідується, на підставі заяви, поданої до зняття її з обліку.

Нагадаємо, пенсіонери зі статусом ВПО залишилися без грошей: у Мінсоцполітики озвучили важливу вимогу

Вам буде цікаво дізнатися уряд вирішив мовчати? Чому пенсії українців перестали "підвищувати"