Цього року українці знову зможуть поласувати соковитою черешнею. В Україні прогнозується збільшення постачання ягоди, а агрономи спрогнозували як зміниться ціна на соковиту черешню у 2024 році.

Про це розповідає AgroPortal.

Черешня — не лише смачна, але й корисна ягода, багата на вітаміни C, A, E, групи B, калій, магній, фосфор та інші мікроелементи.

Чоловік, який висипає черешню на ринку
Чоловік, який висипає черешню на ринку

Літо вже близько, а це значить, що на нас чекає сезон соковитої та ароматної ягоди! Цього року українці знову зможуть поласувати цією ягодою, адже прогнози сприятливі. Площі садів поступово відновлюються після війни, а врожай очікується не менший, ніж минулого року.

Популярні новини зараз
Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Приємною новиною також є те, що ціни на черешню, ймовірно, будуть нижчими, ніж у 2023 році. Це пов'язано з поступовим відновленням площ садів після війни та очікуванням не меншого, ніж минулого року, врожаю.

Наразі на ринках вже можна знайти ранньостиглу черешню з Закарпаття. Ціна на неї трохи "кусається" - від 75 до 120 гривень за кілограм.

Проте з часом, з початком сезону в інших регіонах України, ціни мають знижуватися.

Звичайно, остаточні ціни залежатимуть від погодних умов, попиту та пропозиції на ринку.

Тож готуйтеся до сезону черешні!

Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube
Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube

Нагадаємо, як в Україні змінилися ціни на молочні продукти в травні 2024 року.

Як повідомляли раніше, українців попередили про спад цін на ранню капусту, огірки та зелену цибулю.

Як писав "Знай" раніше, в Україні стали доступнішими огірки та помідори.