Наближається літо і багатьох українців хвилює питання, скільки доведеться платити за блакитне паливо. Фахівці проєкту "ГазПравда" пояснили, яких сум очікувати у "літніх" рахунках.

З 1 червня деякі експерти прогнозують подорожчання електроенергії для побутових споживачів, а щодо газу, то платіжки не завдадуть серйозного удару по гаманцях.

Рахунок за газ. Фото: скрін youtube
Рахунок за газ. Фото: скрін youtube

У теплу пору року споживання блакитного палива, як правило, знижується. Натомість для населення залишаються діяти колишні тарифи.

Як повідомляється, всі 12 постачальників, які є на ринку України, вже оприлюднили свої пропозиції. Так, близько 98% українців є клієнтами компанії "Нафтогаз". Для них газ продаватиметься за гарантованою ціною 7,96 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Водночас слід наголосити, що у червні окремі споживачі платитимуть за газ за іншими цінами. Ідеться про тих громадян, які не користуються послугами постачальника "останньої надії".

В інших постачальників ціни на блакитне паливо коливаються від 7,70 до 9,99 гривні за кожен кубометр. Відповідно, у когось платіжки будуть зі скромнішими сумами, а в інших споживачів – із вищими.

Вартість газу. Фото: gazpravda
Вартість газу. Фото: gazpravda

Нагадаємо, що клієнти "Нафтогазу" мають можливість щомісяця одержувати знижку на газ у розмірі 1%. Для цього слід своєчасно оплачувати послуги через онлайн-сервіси газопостачальної компанії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення від системи газопостачання: кому зі споживачів приготували болюче покарання.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" розповів про найбільших боржників за газ: українці ще добре тримаються.

Крім того, ми писали, платіжки за травень не потішать: постачальник газу підвищив тариф.